Menu użytkownika
Menu użytkownika zapewnia szybki dostęp do ustawień osobistych i opcji konta w ramach platformy SEW. Dostępne z prawego górnego narożnika interfejsu menu użytkownika umożliwia każdemu użytkownikowi dostosowanie środowiska pracy, zarządzanie preferencjami osobistymi oraz bezpieczne zakończenie sesji. Opcje te dotyczą wyłącznie aktualnie zalogowanego użytkownika i nie wpływają na konfiguracje obowiązujące na całej platformie.

Profil
Opcja Profil wyświetla najważniejsze informacje o koncie, takie jak imię i nazwisko, adres e-mail oraz przypisane role. W tym miejscu użytkownicy mogą przejrzeć swoje uprawnienia, zaktualizować wybrane dane osobowe oraz uzyskać dostęp do odnośników do ustawień związanych z kontem, takich jak aktualizacja hasła lub danych uwierzytelniających (w zależności od tego, czy dzierżawca korzysta z uwierzytelniania zarządzanego przez SEW, czy z zewnętrznego SSO). Dodatkowo użytkownik może włączyć MFA (uwierzytelnianie wieloczynnikowe).

Motyw
Ustawienie Motyw pozwala użytkownikom przełączać się między trybem ciemnym, trybem midnight blue oraz trybem jasnym, umożliwiając spersonalizowany sposób wyświetlania dopasowany do różnych warunków oświetleniowych lub preferencji dostępności. Ustawienia motywu są stosowane natychmiast i zachowywane pomiędzy sesjami dla wygody użytkownika.
Tryb ciemny

Tryb midnight blue

Tryb jasny

Język
Opcja Język umożliwia wybór preferowanego języka interfejsu platformy SEW. Zmiana tego ustawienia aktualizuje wszystkie obsługiwane teksty interfejsu, menu oraz elementy nawigacji. Preferencje językowe są zapisywane dla każdego użytkownika, aby zapewnić spójne środowisko pracy na różnych urządzeniach. Zmiana języka nie powoduje tłumaczenia danych pochodzących z Państwa urządzeń, takich jak nazwa lub opis Gateway, Device, Project, Document czy Pipeline.

Wylogowanie
Akcja Wylogowanie bezpiecznie kończy bieżącą sesję i przenosi użytkownika z powrotem do ekranu logowania. Wylogowanie jest zalecane w przypadku korzystania z urządzeń współdzielonych lub publicznych, aby zapewnić bezpieczeństwo. Jeśli włączone jest jednokrotne uwierzytelnianie (SSO), proces wylogowania może przebiegać z przekierowaniem przez dostawcę tożsamości organizacji.